Botox για Ημικρανίες

Σταματήστε τον πόνο, χωρίς χάπια

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Η ανακάλυψη για τη σχέση του Botox με τον πονοκέφαλο, έγινε στις αρχές του ’90, όταν διαπιστώθηκε ότι άτομα που έπασχαν από ημικρανία, εμφάνιζαν σημαντική βελτίωση, όταν εφαρμοζόταν θεραπεία Botox για αισθητικούς λόγους, γεγονός που οδήγησε τους γιατρούς να μελετήσουν περισσότερο το φαινόμενο αυτό. Το 2010 έγινε η επίσημη ανακοίνωση του FDA Αμερικής, σχετικά με τη χρήση του Botox, ως θεραπεία για τη χρόνια ημικρανία.

Η χρήση του Botox για τις ημικρανίες, έχει πρόσφατα εγκριθεί και στην Ελλάδα και έχει αποδειχθεί αποτελεσματική, για όσους πάσχουν από χρόνια ημικρανία, δηλαδή παρουσιάζουν ημικρανία για περισσότερες από 15 ημέρες το μήνα. Η ημικρανία, αντίθετα με τον απλό πονοκέφαλο, είναι μια χρόνια νευρολογική κατάσταση, που έχει ως βασικό σύμπτωμα τον έντονο πόνο, που συχνά περιορίζεται στη μια πλευρά του κεφαλιού. Ο πόνος αυτός είναι δυνατόν να είναι αισθητός στο μέτωπο, στην κορυφή του κεφαλιού, στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή στον αυχένα.

Μέσω της αναστολής της απελευθέρωσης ενός νευροπεπτιδίου (της ακετυλοχολίνης), το μπότοξ διακόπτει τη μεταφορά των νευρικών ερεθισμάτων στους μυς και προκαλεί χαλάρωση και μείωση της κινητικότητας σε αυτούς.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι ημικρανίες, έχουν ως εκλυτικό παράγοντα τον ερεθισμό των νεύρων, από τη σύσπαση των μυών, μέσα από τους οποίους μύες, τα νεύρα αυτά διέρχονται.

Έτσι με την εφαρμογή του Botox, επιτυγχάνουμε τη χαλάρωση των μυών, άρα και το μη ερεθισμό των νεύρων αυτών. Τα αποτελέσματα της θεραπείας, αρχίζουν να γίνονται αισθητά, σε 5 – 7 ημέρες μετά την θεραπεία και διαρκούν για 3 – 4 μήνες.

Botox για τις Ημικρανίες

H θεραπεία με Μποτοξ εφαρμόζεται, όπου εντοπίζεται ο πόνος και μπορεί να εφαρμοστεί στο μέτωπο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στα πλαινά του κεφαλιού και στον αυχένα. Το Μποτοξ εφαρμόζεται στην πλευρά που εμφανίζεται ο πονοκέφαλος, αλλά πρέπει να εφαρμόζεται συμμετρικά και στην αντίθετη πλευρά, ακόμα και αν ο ασθενής δεν πονάει εκεί.

Αυτό αποτρέπει την εμφάνιση της ημικρανίας, στην αντίθετη πλευρά του κεφαλιού ή του αυχένα, που μπορεί να συμβεί, όταν πια χαλαρώσουν οι μύες της μιας πλευράς μόνο και το νευρικό ερέθισμα, μπορεί να μεταφερθεί στην αντίθετη πλευρά.

Botox για τις Ημικρανίες

Η θεραπεία Μπότοξ για τις ημικρανίες, θα πρέπει να γίνεται σε πιο τακτά διαστήματα, σε σχέση με αυτές για κοσμητικούς λόγους, που γίνονται 2 ή 3 φορές το χρόνο.

Εφόσον η θεραπεία με Μποτοξ για την ημικρανία αποδειχθεί αποτελεσματική, είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνεται κάθε 3 μήνες.

Botox για τις Ημικρανίες

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Είναι το Botox η ιδανικότερη λύση για τις ημικρανίες σας;

Η απάντηση είναι ναι, αν:

 • Πάσχετε από χρόνια ημικρανία (περισσότερο από 15 ημέρες το μήνα)
 • Δεν επιθυμείτε να παίρνετε φαρμακευτική αγωγή με χάπια, για την ημικρανία σας ή εμφανίσατε παρενέργειες από την λήψη χαπιών
 • Προτιμάτε την ευκολία μιας επίσκεψης και θεραπείας ανά 3μηνο, που θα σας αφήσει ελεύθερο συμπτωμάτων, από ότι την καθημερινή φαρμακευτική αγωγή

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ

Καλέστε μας ή κλείστε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού με τους γιατρούς μας, προκειμένου να ενημερωθείτε σωστά.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

BOTOX ΓΙΑ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

Το εκπληκτικό είναι ότι μου πέρασαν οι πονοκέφαλοι, όπως μου είπε η γιατρός, κάτι όμως που δεν πίστευα. Είναι εξαιρετική στη δουλειά της και την προτείνω ανεπιφύλακτα....

Σταυρούλα Καραμπέτσου

Επισκέφτηκα την συγκεκριμένη κλινική για να κάνω Botox και το αποτέλεσμα είναι απίστευτο! Φαίνεται φυσικό, χωρίς να έχω χάσει τις εκφράσεις του προσώπου μου και δεν πόνεσα καθόλου...

Περισσότερα

BOTOX ΓΙΑ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

Αποφάσισα να δοκιμάσω και αυτή την τεχνική, τη θεραπεία με Botox και πραγματικά νιώθω ότι έκανα τη σωστή επιλογή. Κρίμα που δεν το γνώριζα νωρίτερα και υπέφερα. Σας ευχαριστώ...

Νίκος Γεωργιάδης

Το Botox για ημικρανίες με έσωσε καθώς είχα φτάσει σε σημείο να μην μπορώ να δουλέψω λόγω του πόνου. Είχα επισκεφτεί πολλούς γιατρούς, ειδικούς για το πρόβλημα μου, όμως αυτό...

Περισσότερα

BOTOX ΓΙΑ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

Η επιστημονική της κατάρτιση και η εμπειρία της, ήταν εμφανής από το πρώτο ραντεβού μας. Πλέον δεν έχω ημικρανίες, ενώ η κ. Ζωγράφου κέρδισε ακόμη μια φανατική της πελάτισσα!...

Μάντη Αργυρώ

Όταν έμαθα για αυτή τη θεραπεία, δεν την πίστευα. Με ενημέρωσε η φίλη μου, ότι έκανε Botox για το συγκεκριμένο πρόβλημα και ότι είχε αποτέλεσμα και αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ...

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας
ή συμπληρώστε την φόρμα
  Baby Botox Τιμές Αθήνα

  BABY
  BOTOX

  Το Baby Botox είναι η αγαπημένη θεραπεία ηθοποιών, τραγουδιστών, και μοντέλων, οι οποίοι πρέπει μεν να διατηρούν ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο.

  BOTOX ΓΙΑ ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ

  BOTOX ΓΙΑ
  ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ

  Η υπεριδρωσία είναι μια παθολογική κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από υπερβολική έκκριση ιδρώτα από τους ιδρωτοποιούς αδένες.

  BOTOX Τιμές

  BOTOX

  Το Botox είναι η διαδεδομένη ονομασία της βοτουλινικής τοξίνης και είναι η δημοφιλέστερη αντιγηραντική θεραπεία για την καταπολέμηση των ρυτίδων.

  Εγγραφείτε στο newsletter μας
  και κερδίστε μια Οξυγονοθεραπεία Ενυδάτωσης!