BOTOX

Μοναδικά αποτελεσματικό
Πολλαπλά χρήσιμο

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BOTOX

 Το Botox είναι η διαδεδομένη ονομασία της βοτουλινικής τοξίνης και είναι η δημοφιλέστερη αντιγηραντική θεραπεία για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου. Το Botox βελτιώνει επίσης τις ρυτίδες του λαιμού και διορθώνει του οβάλ του προσώπου. Πέρα όμως από την αισθητική ιατρική, το Botox βρίσκει εφαρμογή και σε μια σειρά παθήσεων, όπως στην υπεριδρωσία, στο βλεφαρόσπασμο και στην ημικρανία.

 Είναι μια από τις δημοφιλέστερες θεραπείες παγκοσμίως, λόγω του ότι είναι ελάχιστα επεμβατική και προσφέρει θεαματικά και άμεσα αποτελέσματα. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία, μετά την οποία ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα, στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Το Botox εφαρμόζεται στην περιοχή που χρειάζεται, με μικρές ενδομυϊκές ενέσεις στους μύες που θέλουμε να αδρανοποιήσουμε και μετριάζει τη μεταφορά των νευρικών ερεθισμάτων σε αυτούς, προκαλώντας χαλάρωση και μείωση της κινητικότητας τους.

Όταν εφαρμόζεται σωστά από έμπειρους και εξειδικευμένους Δερματολόγους ή Πλαστικούς Χειρουργούς, δεν παραλύει τους μύες και έτσι διατηρείται η εκφραστικότητα, χωρίς όμως να δημιουργούνται ρυτίδες.

Botox Τρόπος Δράσης

Οι περιοχές που γίνονται οι ενέσεις Botox για θεραπεία ρυτίδων είναι:

 • Botox ρυτίδων μετώπου (ρυτίδες έκπληξης)
 • Botox ρυτίδων μεσοφρύου (ρυτίδες θυμού)
 • Botox ρυτίδων ματιών (crow’s feet)
 • Botox για ρυτίδες λαιμού (nefertiti lift)
 • Botox για ρυτίδες στο μπούστο (ντεκολτέ)
 • Botox για ανύψωση φρυδιών (brow lift)
 • Botox για ρυτίδες μύτης (bunny lines)
 • Botox για διόρθωση του ουλικού χαμόγελου (gummy smile)
 • Botox ρυτίδων στόματος και χειλιών (smoker’s lines)
 • Botox για την ανύψωση των γωνιών του στόματος (marionette lines)
Botox για Αντιμετώπιση Ρυτίδων, Υπεριδρωσίας & Ημικρανιών
 • Παραμείνετε σε όρθια θέση και μην ξαπλώσετε για 4 ώρες, μετά την εφαρμογή του Botox
 • Μην τρίβετε την περιοχή εφαρμογής του Botox, αμέσως μετά την θεραπεία σας και για την επόμενη μέρα
 • Αποφύγετε να υπερθερμάνετε τις περιοχές θεραπείας. Δεν συνιστάται η χρήση πολύ ζεστού νερού, στις περιοχές που έγινε το Botox ή η χρήση σάουνας την ημέρα της θεραπεία σας
 • Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση για 2 ημέρες μετά το Botox
 • Αποφύγετε την χρήση αλκοόλ και ασπιρίνης για 2 ημέρες μετά το Botox

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Είναι επώδυνη η θεραπεία;
Στο πρόσωπο, η ενόχληση είναι ελάχιστη, κατά τη στιγμή της εφαρμογής μόνο και κάποιοι μάλιστα, δεν την αισθάνονται καθόλου. Σε περίπτωση όμως, που κάποιος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος, η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας μπορεί να εκμηδενίσει την πιθανότητα οποιασδήποτε ενόχλησης. Αμέσως μετά το Botox, μπορεί κανείς να επιστρέψει, στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Έχει παρενέργειες;
Όχι. Στα χέρια έμπειρου και εξειδικευμένου Δερματολόγου ή Πλαστικού Χειρουργού, το Botox δεν έχει ανεπιθύμητες ενέργειες. Τυχόν μελανιές, που μπορεί να προκύψουν στα σημεία των εγχύσεων, υποχωρούν σε λίγες μέρες.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;
Στις περισσότερες περιπτώσεις διαρκεί 4 με 6 μήνες. Χρειάζεται κανείς να επαναλαμβάνει τη θεραπεία, συνήθως 2-3 φορές το χρόνο. Είναι κλινικώς αποδεδειγμένο ότι, όταν οι θεραπείες γίνονται τακτικά, η διάρκεια του αποτελέσματος, στις ρυτίδες έκφρασης είναι μεγαλύτερη.

Με τα χρόνια γίνεται λιγότερο δραστικό;
Όχι. Αντιθέτως, όταν το Botox γίνεται τακτικά, οι ρυτίδες παραμένουν λείες για μεγαλύτερο διάστημα. Επίσης, καλό είναι να ξεκινάει η εφαρμογή του, όταν εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης, ώστε να αποφύγουμε αυτές να εγκατασταθούν και να γίνουν μόνιμες.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς;
Αυτό πάντα εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος, όπως και από το πόσο έντονα εκφραστικοί είναι κάποιοι άνθρωποι. Καλό είναι να ξεκινά κανείς, πριν οι ρυτίδες γίνουν μόνιμες. Ιατρικές έρευνες έχουν δείξει, ότι το Botox δρα προληπτικά στην εμφάνιση των ρυτίδων, όταν ξεκινά κανείς σε νεαρότερη ηλικία (25-30 ετών).

Θα αγριέψει το πρόσωπό μου;
Όχι. Όταν το Botox εφαρμόζεται από εξειδικευμένο γιατρό, αναδεικνύει την φυσική μας ομορφιά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου, χωρίς να μειώνει την εκφραστικότητά μας.

Όταν περάσει η δράση του, οι ρυτίδες γίνονται χειρότερες;
Όχι, σε καμία περίπτωση. Συμβαίνει μάλιστα το αντίθετο, καθώς το Botox εμποδίζει τον περαιτέρω σχηματισμό ρυτίδων για όσο καιρό διαρκεί η δράση του, καθώς μειώνει την κινητικότητα των μυών.

Αν κάποιος κάνει Botox για πολλά χρόνια και για κάποιο λόγο το διακόψει, πάλι θα επιστρέψει στο όπως ήταν, πριν ξεκινήσει και μάλιστα θα έχει επωφεληθεί γιατί θα έχουν προληφθεί κάποιες ρυτίδες που θα σχηματίζονταν στο μεσοδιάστημα.

Υπάρχουν φθηνότερα υποκατάστατα;
Στην Ελλάδα, οι εγκεκριμένες ουσίες που κυκλοφορούν είναι το Botox Allergan και το Dysport Ipsen. Οτιδήποτε άλλο είναι ύποπτης, μη νόμιμης προέλευσης, με αβέβαια αποτελέσματα και είναι πιθανά επικίνδυνο για την υγεία. Θα πρέπει πάντα να ζητάτε να βλέπετε το σκεύασμα, που χρησιμοποιείται στην θεραπεία σας.

Τα εγκεκριμένα σκευάσματα Botox, θα πρέπει να εφαρμόζονται αποκλειστικά σε Κλινικές Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής ή σε ιατρεία από ιατρό Δερματολόγο ή Πλαστικό Χειρουργό, με μετεκπαίδευση και εξειδίκευση στη χρήση τους.

Να είστε επιφυλακτικοί στις φθηνές τιμές και στις θεραπείες που πραγματοποιούνται σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής κ.τ.λ, καθώς είναι πιθανό στις περιπτώσεις αυτές, η ποιότητα και προέλευση του φαρμάκου, να είναι αμφίβολη και επιβλαβής.

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ

  Το κόστος του Botox εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος (τον αριθμό και το βάθος των ρυτίδων) και τις μονάδες του φαρμάκου που θα χρησιμοποιηθούν.

  Το κόστος της θεραπείας μιας περιοχής ξεκινά από 80 ευρώ και το κόστος της θεραπείας για full face ξεκινά από 250 ευρώ.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

BOTOX

Βρίσκοντας όμως την κ. Ζωγράφου και βλέποντας ότι έχει εκπαιδευτεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αποφάσισα να την επισκεφτώ και να το κάνω...

Νιάρχου Σοφία

Περνώντας την ηλικία των 40 ετών, θέλησα να κάνω μια ανανέωση στο πρόσωπο μου, καθώς δεν μου άρεσαν οι ρυτίδες μου. Η πρώτη μου σκέψη ήταν το Botox, όμως σε συζητήσεις με τις...

Περισσότερα

BOTOX

έμεινα έκπληκτη από τον χώρο και την γιατρό. Ήταν άψογη, συνεργάσιμη και πολύ προσιτή. Ο χώρος μοντέρνος και με ιδιαίτερη αισθητική...

Νικολάου Νατάσσα

Είχε έρθει στην Derm & Plastic Surgery Clinic για θεραπεία Botox, μια συνάδελφος μου και μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα της. Είχα αποφασίσει εδώ και καιρό να κάνω κάτι για τις ρυτίδες μου...

Περισσότερα

BOTOX

να καταλάβω το πάθος της για την δουλειά της, αλλά και για το καλύτερο αποτέλεσμα. Νιώθω πολύ τυχερή που βρήκα μέσα από ένα άρθρο μια τόσο σπουδαία γιατρό,...

Claudia Meyer

Από νεαρή ηλικία ήμουν υπερεκφραστική, με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί δυο βαθιές ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια. Διαβάζοντας ένα άρθρο της κ. Ζωγράφου για την τεχνική της στο Botox...

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας
ή συμπληρώστε την φόρμα
  Baby Botox Τιμές Αθήνα

  BABY
  BOTOX

  Το Baby Botox είναι η αγαπημένη θεραπεία ηθοποιών, τραγουδιστών, και μοντέλων, οι οποίοι πρέπει μεν να διατηρούν ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο.

  BOTOX ΓΙΑ ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ

  BOTOX ΓΙΑ
  ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ

  Η υπεριδρωσία είναι μια παθολογική κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από υπερβολική έκκριση ιδρώτα από τους ιδρωτοποιούς αδένες.

  BOTOX ΓΙΑ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

  BOTOX ΓΙΑ
  ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

  Η χρήση του Botox για τις ημικρανίες έχει πρόσφατα εγκριθεί και στην Ελλάδα, και έχει αποδειχθεί αποτελεσματική, για όσους πάσχουν από χρόνια ημικρανία.

  Εγγραφείτε στο newsletter μας
  και κερδίστε μια Οξυγονοθεραπεία Ενυδάτωσης!